Блог

Сватбената торта

Публикувано от Сватбен агенция на 12 July, 2017

 

  Символът на първата храна, която споделят младоженците - сватбената торта! Съвременните двойки с голямо внимание избират цветови комбинации, форми и пълнеж на сватбената торта. Чувството за уникалност и стремежът да доставят не само вкусова, но и естетическа наслада на своите гости, ги отвеждат до нестандартни решения.
Ето защо съвременните сладкари не се колебаят да възпроизведат и най-смелите идеи. Разбира се, има и съвсем обективни причини при евентуална смяна на първоначалната ви идея за пълнеж на сватбената торта. Тя може да се окаже неподходяща за изпълнение на определени по-сложни конструкции.
В следващите редове ще ви предложим идеи, които ще ви помогнат да събудите въображението и да впечатлите Вашите гости с дизайн, и разбира се - с вкус. 

  Страхотен начин да направите впечатление е да изберете нестандартен връх за Вашата сватбена торта. Изработването на фигурка от захарно тесто не е задължително, но определено може да разчупи стандартната визия на сватбена торта. Може да замените стандартната фигурка на младоженци с цветя, гълъби, сърца или инициали.  

А, защо да не обвържете и сватбената торта с останалата част от декорацията на Вашето сватбено тържество!Подкрепете сватбената тема с подходяща декорация на сватбената торта. Това наистина превръща сватбата в незабравим празник, който ще се помни дълго!

 В случай, че се притеснявате, че сватбената тортата няма да бъде достатъчно голяма, за да създаде достатъчно впечатление сред гостите, изберете бутафорна торта, която може да бъде изработена на колкото етажа пожелаете! А, последният да бъде ядлив! Отделно може да поръчате мини торти, декорирани в стила на бутафорната торта! Тези сладки изкушения определено ще внесат голяма доза тържественост на вашия празник!  Вашите гости ще се влюбят! Ритуала с разрязването на тортата ще бъде запомнящ се момент, който със сигурност ще предизвика впечатление в гостите!

 Каква торта да изберем? 

 Не се колебайте - изберете пълнеж, брой парчета и визия или се объренете за съвет! Обсъдете вашите желания! Ние можем да ви предложим дегустация на отбрани предложения за пълнеж на вашата сватбена торта. Нека изберем най-доброто за вашия ден!

1.Бяла еклерова торта

Принцесата на тортите. Снежно бялата еклерова торта придава приказен завършек на цялото меню. Тя е съчетание от сметана, млечен крем и еклери. Едно незабравимо приказно изкушение, което допълва бялата сватбена магия.

2.Японска торта

Много екстравагантен избор. Съчетание от швейцарски шоколадов мус, мус от бял шоколад, ром и за декорация – какао, запечен бадем и пудра захар. Наистина различно предложение, подходящо за придирчив и изтънчен вкус.

3.Торта от шам фъстък и ягода

Ягодки тук, ягодки там! Във всяка хапка се усеща чувството на романтика и любов. Емоции, отправени към любимия десерт, обичаните хора и избрания човек. Пресните ягоди се съчетават с шам фъстъка, което прави тортата наистина неустоим избор за голямото тържество.


4.Торта „Линд“

Цялото щастие на света, събрано в едно парче торта. С торта „Линд“. Пресни съставки, различни продукти и страхотни комбинации. Отправят те в света на мечтите. Там където значение имате само ти и вкуса, който усещаш.

5." Рафаело“

Тортата, която оставя отпечатък в твоето съзнание. И нищо друго след нея не може да се сравни с това богато усещане на сладост и задоволство. С характерния за марката продукти вкус, тази торта придава класа и страхотен завършек на големия ден.

 

Виж още
Незабравимото моминско парти.

Публикувано от Сватбен агенция на 12 July, 2017

Трябва да организирате запомняща се моминска вечер за най-добрата ви приятелка, която се омъжва съвсем скоро? Ето някои неща, за които трябва да помислите !

Колко души ще присъстват?

Съветваме ви да направите покани за всички дами, които ще присъстват. След като разберете кой ще присъства, най-важно е всичко да остане в пълна тайна за булката. Нека тя да не очаква, че ще има луд купон, който да отбележи последната й вечер като неомъжена.

Къде ще бъде събитието? 

Изберете много внимателно датата и резервирайте по-рано мястото, за да няма неприятни изненади. Обикновено, програмата на моминското парти се случва вечерно време. Но интересно идея е също организирането на невероятно моминско парти на луксозна моторна яхта или уикенд на морето! Несъмнено ви очаква цял ден изпълнен с много емоции!

  Друго подходящо място за събитието е ресторант или нощен бар. Погрижете се обстановката да е подходяща и уютна. Украсете мястото, като използвате балони, снимки и всичко, което ви дойде наум. Изпипайте всичко  до последния детайл!

Как ще протече партито?

  Вечерта е за бъдещата булка – да се забавлява, да се смее, да се радва на живота с ясното съзнание какво я очаква от тук насетне! Разбира се, че вечерта е и за нейните шаферки и приятелки, които ще споделят това невероятно събитие!

  Подберете подходяща музика, танци и питиета, подаръци за спомен за булката! Подгответе се за много снимки, добро настроение и усмивки! 

 Ако моминското парти бъде организирано в ресторант, не е много подходящо да бъде поканен стриптизьор. По-скоро неговата неочаквана поява и единствен танц с булката биха били подходящи в по-неформална обстановка. Например, е бар или в домашна обстановка. Въпреки това, колкото и да е модерно и популярно, първо бъдете сигурни, че на булката шоуто ще и хареса. Не на всеки допада, а и може да предизвика негативни емоции.

Украса на партито

За да е забавно и весело, подгответе ленти или гривни със закачливи надписи за всеки участващ в партито. Може да подберете също и воал за булката! Всички тези неща несъмнено ще допринесат за доброто настроение и за очарователните снимки за спомен от събитието!

Торта за булката

Традиция е да се поднесе торта на булката. Обикновено тя е закачлива или дори неприлична. Вие изберете – и нека да е с много шоколад.

Ролята на кумата

Нека не забравяме, че основно задължение на кумата е да организира най-важните детайли от моминското парти! Разбира се, всяка кума е загубена без своя арсенал от доверени шаферки и приятелки, които ще са готови на всичко, само и само да организират приключението, наречено „последен момински запой“.

Виж още
Сватбените суеверия!

Публикувано от Сватбен агенция на 3 July, 2017

Сватбата е събитие в живота, което ние, българите, свързваме с най-различни суеверия, като всяка двойка сама преценява дали и доколко ще се опита да ги спази, или ще ги подмине с усмивка. Ето част от най-широко разпространените вярвания:

 

 • Преди сватбата мъжът и жената, които ще сключват брак, нощуват в различни къщи. Това суеверие е останало от времената, когато браковете са се уреждали. Считало се е, че ако двама души не са се виждали, няма риск да се откажат от женитбата за това, че не са се харесали.

 

 • Според едно сватбено суеверие, разпространено сред българите, ако на път за църквата младоженецът се препъне, значи се чувства неуверен, а според друго, стъпи ли в локва, има вероятност да се пропие.

 

 • На път към църквата шаферите вървят пред бъдещото семейство, за да не би някой да пресече пътя на двамата млади.


 • Случи ли се мъжът или жената, които се венчават, да изпуснат нещо в църквата, това вещае загуби в съвместното им съжителство. Според суеверието, ако изпуснат своите венчални халки, техният брак няма да просъществува.

 

 • От младоженците се очаква в сватбения ден да не минават отново по път, по който са дошли на идване, иначе има опасност да пожелаят да се върнат към живота си отпреди брака. Това се отнася за всички посещавани места.

 • Според едно суеверие в новото семейство ще командва този, който първи стъпи върху килима пред олтара в църквата. Според друго суеверие, ако настъпиш половинката си след подписването в ритуалната, значи ти ще командваш.

 • На излизане от църквата е прието майката на момичето да счупи сурово яйце пред младото семейство. Вярва се, че така дъщеря ѝ ще роди много деца, а ражданията ще минат леко и без проблеми.

 

 • В случай че първа под венчилото минава по-малката от две сестри, каката танцува без обувки на сватбеното тържество, за да се задоми и тя.

 

 • Прието е булката да бъде внесена на ръце от съпруга си в общия им дом, тъй като, ако тя се спъне, бракът няма да съществува дълго. Според друго сватбено суеверие мъжът и жената престъпват прага заедно, за да има хармония помежду им.

 • Хората вярват, че ако на големия ден завали сняг или дъжд, в живота на семейството ще има щастие и благополучие.

 

 • Що се отнася до сватбената торта, съществува едно суеверие, според което новото семейство трябва да пази парче от нея чак до първата годишнина от своята сватба.
 • Едва ли има човек, който да не е чувал, че не е хубаво младоженецът да види булчинската рокля преди сватбения ден.

 

 • Според едно от разпространените у нас сватбени суеверия, жената не бива сама да шие сватбената си рокля. Даже да се разшият подгъвът, презрамките или каквато и да е част от тоалета, е необходимо някой друг да ги пришие. В случай че роклята вече е облечена, булката държи конец в устата си и мълчи, за да не бъде зашит късметът ѝ.

 

 

 • Според друго суеверие не бива да се пробва целият сватбен тоалет преди големия ден, тъй като женитбата може изобщо да не се състои. Препоръчително е булката да не се поглежда в огледало. Ако все пак пожелае да се огледа, трябва да обуе само едната обувка например – приема се, че по този начин тоалетът ѝ не е цял.

 

 • Червеният конец предпазва младоженката от уроки.

 

 • Воалът също е важна част от тоалета. Според суеверието той пази невестата от зли духове и е хубаво да се вземе от жена, която има щастлив брак.

 

 • Що се отнася до сватбените бижута, не се препоръчва носенето на перли – те символизират сълзи. Повече по темата с перлите можете да прочетете тук.

 

 • Суеверните българи вярват, че когато излиза от дома, младоженката не бива да прекрачва прага с левия крак, защото тогава мъжът ѝ ще кръшка. Освен това тя не трябва да се обръща или да се връща в родния дом в продължение на най-малко три дни.

 

 • Въпреки че не е хубаво булки да се срещнат, това понякога се случва. Тогава те си разменят нещо.

 

 

 • Има суеверие, че когато младоженецът сложи венчалния пръстен на булката, нейна приятелка, която би искала да мине под венчилото, взима празната кутийка.

 

 • Лоша поличба е токът на една от сватбените обувки да се счупи – това предвещава, че в новото семейство няма да цари мир.

 

 • Прието е върху подметките на обувките си младоженката да пише имената на приятелки, които не са омъжени. Суеверието гласи, че най-бързо или най-видимо се изтрива името на следващата булка.

  

 • Що се отнася до потомството на семейството, според едно суеверие, за да се роди здраво бебе, роклята от сватбата трябва да се изпере чак след раждането, а според друго – след като измине една година от сключването на брак.
 
 

Виж още