Сватбена агенция София

Как да изберете прекрасния булчински букет?

Ще имате чудесен булчински букет, това е сигурно! Предлагаме ви да се въоръжете със знания, после да ги забравите и да следвате желанията и фантазията си. Има няколко основни форми букети, които флористът ще обсъди с вас:


Каскаденият букет
 е най-традиционният и официален стил булчински букет. Както подсказва името, букетът представлява “водопад” от съчетание на цветя и листа, които се разливат надолу. За аранжирането му се използват предимно калии, лилиуми, рози, листа и др. Определено повече би подхождал на високи жени. В този случай ще подчертае фигурата - високия ръст и тънката талия. 

Класически букет  представлява китка от цветове, които придават илюзия на току-що набран пролетен букет. Дръжките на цветята са обвити със сатенена лента или връв. Използват се различни видове цветя.

Китка е основно понятие за всяка малка кръгла китка цветя. Характерно за този вид е, че всички растения са подрязани с еднаква дължина. Среща се още от викторианската епоха инкрустиран сребърен конус, в който се поставя букетът. Обикновено е направен от един - единствен цвят и съдържа много малко листа.

Елегантната цветна гривна, която е подходяща за млади двойки идеално допълва летния сватбен тоалет. Булката през лятото трябва да бъде слънчева, блестяща и чаровна без излишни аксесоари.

Топчестия букет, иначе казано топка от цветове. Много често e предпочитана от шаферките. Те носят този вид букет закрепен на изящна панделка. Често за направата му се използват нежни дребни цветя.

Букетът на микрофон е своеобразна куха тръбичка със специален матерал, който попива вода, като гъба и поддържа цветята свежи през целия сватбен ден. Такива букети се аранжират бързо и е удобно да ги държиш в ръцете. Цветята в такива букети се държат и на собствените си стебла и на връв. На връв закрепят големите и тежките цветове, а останалите се държат на стеблата си.

Скъпи дами не забравяйте също, че сватбеният букет трябва да подхожда не само на роклята, а също така и на вашето светоусещане!