You are currently viewing Абитуриентска рокля в ПОСЛЕДНИЯ момент
Арт творба от Любомира Попова Fineluart

Абитуриентска рокля в ПОСЛЕДНИЯ момент

  • Post comments:0 Comments

Представяме ви 6 полезни съвета, които ще улеснят избора ви и ще ви спестят много време и стрес, ако сте оставали избора на рокля за последния момент.

1. Не се поддавайте на стреса!

До баловете остава цял месец, а вие заслужавате да сте най-прекрасни на своята специална вечер. Никога не е късно да намерите своята рокля, а бързането винаги е лош съветник.

Безспорно изборът на рокля за абитуриентския бал е важен етап от живота на всяка дванадесетокласничка. Отговорността да избереш рокля, с която да затвориш една голяма страница от своя живот, е голяма. Това значи красота, придружена с много стил и елегантност, различна от масовите комерсиални модели, които заливат социалните медии. От друга страна, красотата не бива да бъде за сметка на удобството, защото балът предполага цяла нощ на танци, за които трябва да се чувстваме възможно най-добре в кожата си.

2. Заложете на сигурно с класиката в дамската мода – рокля от злато, блясък, разкош и невероятен усет за престиж

Перфектната вечерна рокля обикновено е тази, която свързваме с много блясък. Тя сбъдва мечтата ни да сияем, преминавайки през залата, чувствайки се като истински принцеси.

По традиция, най-актуални са отблясъците на благородните метали и най-вече на златото. С меки, категорични, но ненатрапчиви нюанси, златистите рокли се налагат по популярност, висока също колкото тази на черните и червени бални рокли.

3. Ако сте по-екстравагантна, заложете на модната тенденция и помислете за рокля с ресни

Ресните придават още по-атрактивен вид на дансинга. Те правят всяко следващо движение по-изящно и екзотично. Голям техен плюс е, че все още не са се наложили като класика сред роклите за абитуриентки. Това гарантира оригиналност, към която в крайна сметка се стреми всяко едно момиче.

4. Ако искате да съберете всички погледи заложете на късите рокли – те придават сексапил и предизвикателство

Късите рокли стават все по-популярни сред зрелостничките, именно защото осигуряват много повече удобство. Когато краката не са ангажирани с дълго парче плат около тях, това означава още повече танци цяла вечер.

Освен това този тип рокли прилягат добре на всяка фигура, в зависимост от това дали искате да прикриете несъвършенства или да подчертаете някои от своите най-красиви части.

5. Подчертан и елегантен гол гръб – финес и загадъчност

Обратно на очакванията, гърбът може да бъде една от най-привлекателните части на тялото, когато е показан и подчертан по правилния начин. Това е една страхотна възможност да споделим усещането за стил по по-различен път.

При тенденциите за настоящата година особено отчетливо виждаме роклите с гол гръб, съчетани от една стара, но позабравена комбинация – черно със златно. Отново се връщаме към златото, за да припомним колко красив е контрастът между цветовете и как той може да покаже нашата артистичност. Впрочем, не по-малко модерен и успешен би бил изборът на рокля, съчетание от бяло и черно. Класика в жанра!

И още нещо важно – трябва да изберете подходяща прическа, която подчертава драматичните извивки на роклята с гол гръб. Тук препоръчителни са всички форми на кок или опашка, тъй като разпилените коси биха отвлекли вниманието от най-важния акцент на вашето облекло.

6. А-симетрията води до подчертаване на перфектните тела

Роклите с асиметрични форми, обикновено привличат вниманието на по-смелите девойки, които не се страхуват да изразят перфектната си визия и дори на тържествени събития. Този вид облекло подчертава краката, като ги кара да изглеждат оптически по-слаби. В същото време вниманието от талията и коремчето е отвлечено, така че имаме още една възможност да покажем най-доброто от себе си на празника.

И за финал: Не забравяйте, че най-красивата бална рокля е тази на увереността. Покажете себе си, своя характер и нрав, като избор и бъдете щастливи, наслаждавайки се на вълшебната нощ!


Вашият коментар

Запази час!
Запитване