You are currently viewing Знаете ли кои дни са неблагоприятни за Кръщение?

Знаете ли кои дни са неблагоприятни за Кръщение?

Кръщение

Традиции и ритуали съхраняват духовността ни, сплотяват ни и дават поводи за големи празненства, на които цялото семейство присъства с радост. Един обичай, почитан и запазен и до днес, е Кръщенето. За православните християни това е един от най- светлите семейни обичаи.
Кръщенето е ритуал, символизиращ приемане на името на човека.

Ритуалът може да бъде направен, когато детето е новородено или дори в късна възраст, когато човекът е зрял. За предпочитане обаче, кръщенето трябва да се извърши възможно най- скоро след появата на бебето на бял свят. Когато е кръстено, то вече е пречистено и готово да започне праведен живот.

Кръщението е едно от седемте тайнства в християнската религия и е изключително сантиментално, защото се случва само веднъж в живота. Именно затова, организирането на събитието е съпроводено от детайлна подготовка.
При повечето родители, които кръщават първородната си рожба, изникват въпроси относно избора на дата, кой да стане кръщелник или какво още е неоходимо, за да се спазят всички традиции.

Сред задачите в списъка Ви за кръщене една от първите стъпки за успешно планиране на събитието, е изборът на подходяща дата и сезон. Знаете ли кои дни от годината не са благоприятни за кръщение?

На първо място се нарежда Задушница, тъй като това е ден за възпоменаване на душите на починалите. На второ място, и може би учудващо за Вас, всяка събота е неблагоприятен ден, защото е посветен на паметта на покойниците.

Кръщенето е светлото начало на живота – събитие, което е контрастно на преминаването в отвъдния живот. Църквата не забранява отбелязването на кръщение в опоменатите дни, но за предпочитане е да изберете друг ден. Например някоя слънчева неделя – често неработен ден, което не би възпрепятствало гостите да присъстват.

 

След като сте определили датата, можете да преминете към следващите стъпки:

 

Заповядайте в магазините на Сватбен център myWEDDING, където ще се чувствате комфортно и уютно, защото ще получите необходимото внимание и консултация от нашите професионалисти! При нас ще откриете всичко необходимо за кръщенето на Вашето дете, както и голямо разнообразие от дизайнерски сетове.

Можете да разгледате част от многоцветните ни –> Аксесоари за кръщене  <–  тук.

Следете страницата ни във Фейсбук за интересни рубрики и ново съдържание всеки ден!  https://www.facebook.com/svatbencenter/ 


Запази час!
Запитване