You are currently viewing Папийонката- от тайнственото минало до съвременната мода

Папийонката- от тайнственото минало до съвременната мода

Папийонката- мъжки моден аксесоар, символизиращ елегантност и стил. Парченце от мъжката мода, носещо своята уникална история. Замисляли ли сте се как е възникнала папийонката или как се е изменило значението й през годините? Любопитството Ви ще бъде пробудено с интригуващи факти и сведения, разкриващи тайнството на миналото.

Пътят на папийонката  

Смята се, че преди стотици години, по време на Пруските войни от XVII век, се появява подобен атрибут, носен от хърватските войници. Предназначението му било съвсем не свързано с модни претенции – те използвали подобие на къс шал, който връзвали със стегнат възел около врата си, за да не прониква силният студен вятър в шубите им. Френските офицери обаче взаимствали от идеята, като тя достигнала до Луи XIV, който толкова много я харесал. Така по-късно през XVIII се зародил подобен елемент, претърпял леки видоизменения, който да бъде добавен като част от мъжкото облекло сред представителите на висшата аристокрация.

Любопитно

Уинстън Чърчил, една от най- известните исторически личности, приел папийонката като неизменна част от тоалета си. В последствие папийонката губи своя ексклузивен статут сред високопоставената буржoазия и всеки от обществото започва да носи такава.

Папийонката- от тайнственото минало до съвременната мода

Папийонката днес

В наши дни папийонката е предпочитана за формални събития и други важни поводи, на които представителите на силния пол желаят да изпъкнат с подчертан вкус за класа. Сред модните тенденции откриваме очарователни новости – дървени папийонки с уникален дизайн. Смелите младоженци и абитуриентите подменят класическата папийонка с дървена, за да се отличават и да внесат чар във визията си.

Папийонката- от тайнственото минало до съвременната мода

Как да се сдобиете с дървена папийонка с Ваш дизайн?

Заповядайте в магазина ни Сватбен център myWEDDING София, където нашите професионалисти ще изготвят проект за дървена папийонка с мотиви по Ваше предпочитание и ще Ви накарат да се докоснете до магията на създаването й.

Папийонката е мъжки аксесоар, придаващ впечатляващ акцент на цялостната визия, ако е подбран с внимание. Нашите консултанти с радост ще помогнат в избора на официално облекло и всички аксесоари към него!

Очакваме Ви в царството на избора!

Папийонката- от тайнственото минало до съвременната мода

 

Следете страницата ни във Фейсбук за интересни рубрики и ново съдържание всеки ден!   https://www.facebook.com/svatbencenter/


Запази час!
Запитване