Нашите новини

Сватбен грим | 10 важни съвета от професионалист

Тази статия ще бъде изчерпателна, конкретна и с възможно най-полезната информация за най-специалния ден, а именно сватбения!

Прекрасната Илияна Кръстева – дългогодишен гримьор, споделя ценни съвети за всички булки относно сватбения грим!

Наслаждавайте се!

 

 

 

Модел | Даша

 

 

Нежна и изящна, с красиви очи и устни. Гримът ѝ в актуалните пепелнолилави тонове, примесени с кафяв тон, акцентират идеално цвета на очите ѝ. За акцент – пигмент бяло-сребрист, като приказен прашец. Устните са сочни в нежно розово омбре и покрити с глос за допълнителен обем.

 

Съвети за бъдещи булки:

1. Изберете грима и прическата си непосредствено след роклята. Не се подвеждайте по тенденциите, а направете избор спрямо това как бихте се чувствали и бихте изглеждали най-добре.

2. Потърсете обстойно гримьор и фризьор. Не винаги най-популярните в сферата на красотата биха отговорили на вашите нужди. Всеки е различен и е важно да изберете подходящи специалисти, защото в големия ден те прекарват последните часове с вас и е необходимо да имате доверие в тях, освен в уменията им.

3. Направете си пробен грим и прическа поне месец преди вашия сватбен ден. Не рискувайте, колкото и да са прехвалени услугите на професионалистите, да изпаднете в нелепа ситуация и то в деня, така важен за вас. Също така, за да можете на пробата да уточните всички подробности и ако в крайна сметка не се харесате, да имате време да потърсите други професионални услуги.

4. Погрижете се за кожата си от рано. Направете си процедура за хидратация един-два дена преди деня. В случай, че вашата кожа се нуждае от почистване, направете го седмица или две преди това. Агресивни пилинги и други подобни биха дехидратирали кожата, а някои даже биха я излющили. Слаби, леки пилинги с нисък процент киселина биха я направили по-сияйна и даже ще свият леко порите.5. Говорете с гримьора какъв грим ще е подходящ за вашето лице. Придържайте се към това, което харесвате, но се вслушайте в съветите на професионалиста. Той знае коя техника е подходяща за вашата кожа, форма на лицето, форма на окото, както и може да направи правилния цветови подбор.

6. Добавете лек цвят. От години не са актуални тъмните и тежки гримове в черно, бяло и сиво. Спрямо вашия цветотип (кожа, коса, очи) гримьорът може да избере цветови тонове, с които да подчертае отвори и озари погледа ви и без много тъмно цветът ще свърши работа.

7. Миглите не са задължителни, но са препоръчителни, стига да не ви дразнят. Затова пробвайте още с пробния грим, за да проверите усещането и за да видите дали ще се възприемете.

8. Очната линия не е за всеки. Знам колко жени искат да се видят с красивата стрела, но тя не е за всяко око. Също така е важно дали на вас ще ви отива като стил. В случай, че се спрете на това като идея, пробвайте я в различен цвят от черно, особено ако е лято. И не си я представяйте искряща. Ако гримът е в еднотипни тонове като кафяво, бежово и златисто, един лек зеленикав оттенък ще придаде на окото много приятен закачлив нюанс.

9. Червилото може да е мат, но може да е само гланц. Няма страшно да понацапате младоженеца, така или иначе ще го намажете с торта. Най-важен е моментът със сватбената фотосесия. На нея е редно да сте безупречни.

10. Изберете грим, който ще издържи. Малко по-покривен фон дьо тен и малко по-наситени тонове сенки. На камерата, както и на снимките се губят много от цветовете на грима и ако все пак искате дълги години да се радвате на хубавите си снимки не се притеснявайте, ако не изглеждате напълно естествени. Гримът в първия час е по-силен. С напредването на времето кожата отделя себум, който може да наруши цялостната визия, особено в летните дни. Все пак ще получите хиляди целувки и прегръдки и е добре да се чувствате комфортно.

Не на последно място изберете специалисти, които ви предразполагат да се отпуснете. В този ден, искате или не, има доза напрежение и най-добре е да ви докосват усмихнати и позитивни хора, за да бъде усещането за комфорт цялостно…
За контакт с Илияна Кръстева: https://www.facebook.com/iliayna.krasteva